Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z mascarpone i truskawkami"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 141
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Sławicka z Dąbrówki
Biszkopt: żółtka zmiksuj z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Białka ubij z solą. Dodaj resztę cukru pudru, zmiksuj. Mąki wymieszaj, przesiej. Do żółtek dodawaj na przemian mąki i pianę z białek, mieszając.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, rozprowadź. Piecz ok. 10 minut w temp. 220°C. Biszkopt wyłóż na ściereczkę papierem do góry. Papier zdejmij, biszkopt przykryj wilgotną ściereczką. Ostudź.
Krem: żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody. Śmietanę ubij, dodając cukier puder, a na końcu mascarpone. Spęczniałą żelatynę podgrzej na małym ogniu. Dodaj do masy, wymieszaj.
Z truskawek usuń szypułki, przekrój na pół. Ułóż na biszkopcie. Rozsmaruj krem, delikatnie zwiń. Roladę schłodź.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie