Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22973
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15389
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22973
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15389
Składniki
Grzyby mocz 5 godzin. Potem je odcedź, większe sztuki pokrój na kawałki. Kapustę opłucz, osącz na sitku. Pstrągi spraw, opłucz, dobrze osusz. Tuszki ryb rozłóż na deseczce, tak by powstały duże płaty. Oprósz je lekko solą oraz pieprzem.
Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i kapustę. Całość duś na małym płomieniu przez 15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozłóż na pstrągach. Następnie całość zwiń i ułóż w żaroodpornej formie. Rolady wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 10 minut.
Śmietanę zmiksuj z natką pietruszki. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Rolady z pstrąga podawaj polane sosem. Jako dodatek serwuj, np. tymbaliki ziemniaczane z kaszą gryczaną.
godzin i 15 minutŹródło: Tina