Do góry

Desery Przepis na:

Rolada z pstrąga

Rolada z pstrąga

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19009

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"

Składniki

  • 4 pstrągi
  • 40 dag kapusty kwaszonej
  • 5 dag suszonych prawdziwków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula
  • 500 ml śmietany 18 proc
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z pstrąga

Przygotowanie

  1. Grzyby mocz 5 godzin. Potem je odcedź, większe sztuki pokrój na kawałki. Kapustę opłucz, osącz na sitku. Pstrągi spraw, opłucz, dobrze osusz. Tuszki ryb rozłóż na deseczce, tak by powstały duże płaty. Oprósz je lekko solą oraz pieprzem.

  2. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i kapustę. Całość duś na małym płomieniu przez 15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą i pieprzem.

  3. Tak przygotowany farsz rozłóż na pstrągach. Następnie całość zwiń i ułóż w żaroodpornej formie. Rolady wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 10 minut.

  4. Śmietanę zmiksuj z natką pietruszki. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Rolady z pstrąga podawaj polane sosem. Jako dodatek serwuj, np. tymbaliki ziemniaczane z kaszą gryczaną.

  5. godzin i 15 minut

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń