Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z zielonego groszku i jajek"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1225
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1225
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obierz je i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, niezbyt drobno posiekaj, wymieszaj z ziemniakami.
Zamrożony groszek wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 5-8 minut, osącz na sicie. Obraną cebulę posiekaj. Razem z groszkiem dodaj do sałatki. Polej sosem z oleju, octu, cukru, soli i pieprzu do smaku. Rozłóż do salaterek. Dekoruj porcje plastrami szynki oraz kiełkami.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety