Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzeźwiający deser na upały.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4996
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14079
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3267
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1108
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4996
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14079
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3267
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1108
Składniki
Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni a truskawki rozgnieć widelcem lub jak wolisz to zmiksuj blenderem. Jajka sparz potem oddziel zółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W drugiej misce ubij białka a w trzeciej śmietankę .
Powoli połącz śmietankę z żółtkami i białkami. Na końcu dodaj migdały i truskawki . Delikatnie wymieszaj. Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą .Całą powstałą masę wlej do keksówki. Włóż do zamrażarki. Ja mrożę całą noc a przed podaniem wyciągam 10 minut wcześniej. Smacznego