Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzeźwiający deser na upały.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2112
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 646
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2112
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 646
Składniki
Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni a truskawki rozgnieć widelcem lub jak wolisz to zmiksuj blenderem. Jajka sparz potem oddziel zółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W drugiej misce ubij białka a w trzeciej śmietankę .
Powoli połącz śmietankę z żółtkami i białkami. Na końcu dodaj migdały i truskawki . Delikatnie wymieszaj. Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą .Całą powstałą masę wlej do keksówki. Włóż do zamrażarki. Ja mrożę całą noc a przed podaniem wyciągam 10 minut wcześniej. Smacznego