Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzeźwiający deser na upały.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Składniki
Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni a truskawki rozgnieć widelcem lub jak wolisz to zmiksuj blenderem. Jajka sparz potem oddziel zółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W drugiej misce ubij białka a w trzeciej śmietankę .
Powoli połącz śmietankę z żółtkami i białkami. Na końcu dodaj migdały i truskawki . Delikatnie wymieszaj. Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą .Całą powstałą masę wlej do keksówki. Włóż do zamrażarki. Ja mrożę całą noc a przed podaniem wyciągam 10 minut wcześniej. Smacznego