Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pachnący jagodami"
ok. 65 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 16 porcji
Oba rodzaje sera zmiksuj z cukrem na niskich obrotach. Stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Kolejno wbijaj jajka, cały czas miksując. Dodaj olejek rumowy (jeśli wolisz delikatny smak sernika, zamień go waniliowy lub cytrynowy) i wiórki kokosowe. Ponownie zmiksuj.
Delikatnie wmieszaj do masy serowej około 2 łyżek umytych i osuszonych jagód.
Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj cienkie krakersy jeden obok drugiego.
Do tortownicy wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Po 20 minutach zredukuj temperaturę do 130°C i piecz jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do wystudzenia.
Na wierzchu ciasta rozłóż pozostałe jagody, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3025
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4842
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39788
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3025
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4842
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39788
Składniki
ok. 65 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 16 porcji
Oba rodzaje sera zmiksuj z cukrem na niskich obrotach. Stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Kolejno wbijaj jajka, cały czas miksując. Dodaj olejek rumowy (jeśli wolisz delikatny smak sernika, zamień go waniliowy lub cytrynowy) i wiórki kokosowe. Ponownie zmiksuj.
Delikatnie wmieszaj do masy serowej około 2 łyżek umytych i osuszonych jagód.
Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj cienkie krakersy jeden obok drugiego.
Do tortownicy wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Po 20 minutach zredukuj temperaturę do 130°C i piecz jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do wystudzenia.
Na wierzchu ciasta rozłóż pozostałe jagody, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Desery
Ciasto Rajskie Jabłuszko
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 27
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem...
Odsłon: 61