Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowy ze śmietanką"
ok. 110 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Herbatniki włóż do woreczka foliowego i rozkrusz drobno wałkiem. Ugnieć z miękkim masłem, cukrem i cynamonem. Dno i boki wysmarowanej masłem tortownicy wylep herbatnikową masą, mocno dociskając. Piecz w 160°C około 10 minut.
Wiśnie wydryluj i około 10 minut gotuj je z cukrem żelującym. Następnie zmiksuj i odstaw do przestudzenia.
Oba twarogi zmiksuj z cukrem, proszkiem budyniowym, jajkami i cukrem waniliowym. Dodaj 20 dag kwaśnej śmietany
Połowę masy serowej rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Na wierzch wyłóż połowę przecieru wiśniowego. Przykryj resztą masy serowej. Piecz w 160°C około godziny.
Ciasto wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia posmaruj wierzch pozostałą śmietaną, zrób fale widelcem. Na środek wyłóż resztę przecieru wiśniowego.
Wierzch udekoruj świeżymi wiśniami.Źródło: Kobieta i życie
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 617
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 107
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 94
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 617
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 107
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 94
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Składniki
ok. 110 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Herbatniki włóż do woreczka foliowego i rozkrusz drobno wałkiem. Ugnieć z miękkim masłem, cukrem i cynamonem. Dno i boki wysmarowanej masłem tortownicy wylep herbatnikową masą, mocno dociskając. Piecz w 160°C około 10 minut.
Wiśnie wydryluj i około 10 minut gotuj je z cukrem żelującym. Następnie zmiksuj i odstaw do przestudzenia.
Oba twarogi zmiksuj z cukrem, proszkiem budyniowym, jajkami i cukrem waniliowym. Dodaj 20 dag kwaśnej śmietany
Połowę masy serowej rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Na wierzch wyłóż połowę przecieru wiśniowego. Przykryj resztą masy serowej. Piecz w 160°C około godziny.
Ciasto wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia posmaruj wierzch pozostałą śmietaną, zrób fale widelcem. Na środek wyłóż resztę przecieru wiśniowego.
Wierzch udekoruj świeżymi wiśniami.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 49
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 150