Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z owocami leśnymi pod kruszonką"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 303
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 303
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część schłódź, drugą wylep spód wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blachy (25 na 38 cm). Piecz 10 min w 180°C.
Masa: margarynę utrzyj z żółtkami, dodając cukier, budyń i twaróg. Białka ubij, połącz z masą. Wyłóż na podpieczony spód, piecz 40 min w 170°C.
Beza: białka ubij na sztywno, dosypując cukier i kisiel. Owoce (bez rozmrażania) rozłóż na cieście. Rozsmaruj masę bezową. Zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 30 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie