Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z owocami leśnymi pod kruszonką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3565
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3565
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część schłódź, drugą wylep spód wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blachy (25 na 38 cm). Piecz 10 min w 180°C.
Masa: margarynę utrzyj z żółtkami, dodając cukier, budyń i twaróg. Białka ubij, połącz z masą. Wyłóż na podpieczony spód, piecz 40 min w 170°C.
Beza: białka ubij na sztywno, dosypując cukier i kisiel. Owoce (bez rozmrażania) rozłóż na cieście. Rozsmaruj masę bezową. Zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 30 min w 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie