Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimak drożdżowy pachnący cynamonem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Składniki
<strong>Super smakują do kawki czy herbatki. Gdy się pieką, zapach cynamonu rozchodzi się po całej kuchni.</strong>
Drożdże wymieszaj z łyżką cukru i ciepłym mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia. Masło (10 dag) stop, ostudź. Mąkę, jajka, 6 łyżek brązowego cukru i waniliowy, szczyptę soli i masło, wymieszaj.
Dodaj rozczyn, wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Odstaw do wyrośnięcia. Resztę cukru wymieszaj z cynamonem i kardamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt grubości 1 cm.
Posmaruj resztą stopionego masła, posyp cukrem z przyprawami. Zwiń z dłuższego brzegu, pokrój na roladki. Piecz 20 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Otwocka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie