Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie bombki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i sodę oczyszczoną. W osobnym naczyniu połącz mleko z olejem. Dodaj napar herbaciany i jajko, zmiksuj.
Płynne wlej do miski z sypkimi. Wymieszaj. Na koniec dodaj 2-3 łyżki ulubionego dżemu (np. śliwkowego). Wszystkie jeszcze raz wymieszaj.
Przygotuj 12 papilotek lub innych foremek do pieczenia muffinek. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni 20 minut. Wyjmij i ostudź.
Masę marcepanową (ok. 20 dag) podziel na części, zagnieć z kolorowymi barwnikami spożywczymi. Rozwałkuj na cienkie płaty. Z części wytnij wzory. Udekoruj muffiny.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety