Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie bombki"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15241
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15241
Składniki
Wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i sodę oczyszczoną. W osobnym naczyniu połącz mleko z olejem. Dodaj napar herbaciany i jajko, zmiksuj.
Płynne wlej do miski z sypkimi. Wymieszaj. Na koniec dodaj 2-3 łyżki ulubionego dżemu (np. śliwkowego). Wszystkie jeszcze raz wymieszaj.
Przygotuj 12 papilotek lub innych foremek do pieczenia muffinek. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni 20 minut. Wyjmij i ostudź.
Masę marcepanową (ok. 20 dag) podziel na części, zagnieć z kolorowymi barwnikami spożywczymi. Rozwałkuj na cienkie płaty. Z części wytnij wzory. Udekoruj muffiny.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety