Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec z piegami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium