Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec z piegami"
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium
Śmietanowiec na biszkoptach powstał pod wpływem chwili, po szybkim przeglądzi...
Odsłon: 447
Śmietanowiec to doskonały deser na gorące dni. Żeby przygotować śmietanowiec...
Odsłon: 6562
Smaczny, prosty w przygotowaniu śmietanowiec malinowy w skład którego wchodzą...
Odsłon: 2714
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 24
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 38
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 17
Pyszna,szybka i bardzo efektowna sałatka podana w szklaneczkach:)
Odsłon: 49
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 166
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 24
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 38
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 17
Pyszna,szybka i bardzo efektowna sałatka podana w szklaneczkach:)
Odsłon: 49
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 166
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 24
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 179