Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec z piegami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium