Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec z piegami"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22864
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15277
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22864
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15277
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4977
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium