Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel wiśniowy z migdałami"
Przepis dnia
Strudel z kapustą, grzybami i śliwkami - idealny do wigilijnego barszczu. Jes...
Odsłon: 2010
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 37
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 203
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 88
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 37
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 203
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól oraz ocet. Wbij jajko i powoli wlewając ok. 1/2 szkl. wody, zagnieć ciasto. Posmaruj je olejem. Przykryj lnianą ściereczką. Odłóż na godzinę. Masło stop.
Wiśnie wydryluj. Migdały posiekaj. Owoce wymieszaj z cukrem oraz migdałami. Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką.
Placek przenieś na lnianą, dużą ściereczkę i wsuwając ręce pod spód, rozciągnij. Placek powinien być cieniuteńki. Ciasto posmaruj połową masła. Posyp tartą bułką. Rozłóż nadzienie.
Pomagając sobie ściereczką, zwiń strudel. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj resztą masła. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 719
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 48