Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel wiśniowy z migdałami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól oraz ocet. Wbij jajko i powoli wlewając ok. 1/2 szkl. wody, zagnieć ciasto. Posmaruj je olejem. Przykryj lnianą ściereczką. Odłóż na godzinę. Masło stop.
Wiśnie wydryluj. Migdały posiekaj. Owoce wymieszaj z cukrem oraz migdałami. Ciasto rozwałkuj, podsypując mąką.
Placek przenieś na lnianą, dużą ściereczkę i wsuwając ręce pod spód, rozciągnij. Placek powinien być cieniuteńki. Ciasto posmaruj połową masła. Posyp tartą bułką. Rozłóż nadzienie.
Pomagając sobie ściereczką, zwiń strudel. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj resztą masła. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina