Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z nadzieniem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4360
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4360
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Składniki
Foremki posmaruj roztopioną margaryną. Mąkę, cukier puder, masło, jajka, żółtko i proszek do pieczenia zagnieć na gładką masę. Wstaw do lodówki na godzinę. 2/3 ciasta rozwałkuj na placki. Tartaletki wyłóż kruchym ciastem i malinami. Pozostałą część potnij na paski i przykryj owoce, tworząc kratkę.
Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 20 minut. Gotowe ostudź, posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.Źródło: Super TV