Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, a pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij mikserem na sztywno. Bitą śmietanę rozdziel na 3 równe porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szklanki wina musującego. Ostrożnie połącz z porcją śmietany. Wylej na blachę. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szklanki wina musującego i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Wstaw do lodówki. Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i wina przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastygniętą czerwoną masę. Całość schładzaj 2 godziny. Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Wylej na wierzch gotowej pianki. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina