Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, a pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij mikserem na sztywno. Bitą śmietanę rozdziel na 3 równe porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szklanki wina musującego. Ostrożnie połącz z porcją śmietany. Wylej na blachę. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szklanki wina musującego i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Wstaw do lodówki. Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i wina przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastygniętą czerwoną masę. Całość schładzaj 2 godziny. Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Wylej na wierzch gotowej pianki. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina