Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik ucierany z bakaliami oraz galaretką"
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj porcjami do ucieranej masy na przemian z mlekiem. Dołóż bakalie. Dokładnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez godzinę. Wystudź. Pomarańczę sparz, potnij w plasterki. Galaretkę rozpuść według przepisu. Odstaw do wystudzenia.
Na wierzchu ciasta ułóż rozetę z plasterków pomarańczy. Posyp owocami w cukrze pociętymi na kawałki. Zalej galaretką. Schłodź. Torcik udekoruj bitą śmietaną i ew. czekoladą.Źródło: Tina