Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z pomarańczową pianką"
Pomarańczowa hrabina to wykwintny, rozpływający się w ustach deser czekoladow...
Odsłon: 11936
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 312
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 267
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 120
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 312
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 267
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 120
Składniki
Wyłóż tortownicę papierem. W rondelku rozpuść czekoladę i przestudź ją. Wlej do tortownicy, a potem wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki ciepłej wody, wymieszaj. Z jednej pomarańczy zetrzyj skórkę, z drugiej odkrój paseczki skórki. Resztę owoców obierz i wyciśnij z nich sok.
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj masę z żółtek i większej połowy cukru. Podgrzej sok z pomarańczy i startą skórkę. W soku rozpuść żelatynę, poczekaj, aż wystygnie i dodaj do piany z żółtek.
Ubij pianę z białek, ubij też na sztywno śmietankę. Zmiksuj twaróg, dodając do niego najpierw masę żółtkową z żelatyną, a potem ubitą śmietankę. Wlej masę do tortownicy, schłódź.
Do rondelka wlej trochę wody, dodaj resztę cukru i zagotuj. Przez chwilę gotuj w tym plastry pomarańczy i paski ze skórki. Udekoruj nimi tort.
Czas przygotowania: 70 minut
Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 253 kcalŹródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 130
Pierogi z truskawkami
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 69