Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Żółtka ubij z cukrem waniliowym na krem. Białka ubij z cukrem kryształem. Obie masy delikatnie połącz, dodaj przesianą mąkę pszenną plus ziemniaczaną. Wsyp kokos, wlej olej.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 160°C przez ok. 45 minut. Poczekaj, aż wystygnie w formie, wyjmij i przekrój na 3 cienkie placki.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i stale mieszając, schłódź. Następnie ubij i dodaj pokrojone na kawałki masło. Wszystko to ubij na gładki krem.
Ananas oczyść i pokrój na kawałki. Obierz kiwi, przekrój na połówki i pokrój w plastry. Kilka kawałków ananasa i kiwi odłóż do dekoracji.
Dolną część ciasta posmaruj połową dżemu i jedną trzecią kremu. Rozłóż na tym część pokrojonych owoców kiwi i ananasa.
Przełóż drugą częścią ciasta, posmaruj resztą dżemu i drugą częścią masy. Rozłóż resztę owoców i przykryj trzecim plackiem.
Wierzch tortu posmaruj masą, boki obsyp wiórkami kokosowymi. Resztę masy wyciśnij dekoracyjnie na tort, ozdób owocami.
<strong>Cena porcji: 3,50 zł. Kalorie: porcja ok. 800 kcal.</strong>
Czas przygotowania: 80 min.</strong>Źródło: Na żywo