Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort ananasowy"
Żółtka ubij z cukrem waniliowym na krem. Białka ubij z cukrem kryształem. Obie masy delikatnie połącz, dodaj przesianą mąkę pszenną plus ziemniaczaną. Wsyp kokos, wlej olej.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 160°C przez ok. 45 minut. Poczekaj, aż wystygnie w formie, wyjmij i przekrój na 3 cienkie placki.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i stale mieszając, schłódź. Następnie ubij i dodaj pokrojone na kawałki masło. Wszystko to ubij na gładki krem.
Ananas oczyść i pokrój na kawałki. Obierz kiwi, przekrój na połówki i pokrój w plastry. Kilka kawałków ananasa i kiwi odłóż do dekoracji.
Dolną część ciasta posmaruj połową dżemu i jedną trzecią kremu. Rozłóż na tym część pokrojonych owoców kiwi i ananasa.
Przełóż drugą częścią ciasta, posmaruj resztą dżemu i drugą częścią masy. Rozłóż resztę owoców i przykryj trzecim plackiem.
Wierzch tortu posmaruj masą, boki obsyp wiórkami kokosowymi. Resztę masy wyciśnij dekoracyjnie na tort, ozdób owocami.
<strong>Cena porcji: 3,50 zł. Kalorie: porcja ok. 800 kcal.</strong>
Czas przygotowania: 80 min.</strong>Źródło: Na żywo
Delikatne i pyszne pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Smakują tam samo...
Odsłon: 15891
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 4500
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 22
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 87
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 22
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 87
Składniki
Żółtka ubij z cukrem waniliowym na krem. Białka ubij z cukrem kryształem. Obie masy delikatnie połącz, dodaj przesianą mąkę pszenną plus ziemniaczaną. Wsyp kokos, wlej olej.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 160°C przez ok. 45 minut. Poczekaj, aż wystygnie w formie, wyjmij i przekrój na 3 cienkie placki.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i stale mieszając, schłódź. Następnie ubij i dodaj pokrojone na kawałki masło. Wszystko to ubij na gładki krem.
Ananas oczyść i pokrój na kawałki. Obierz kiwi, przekrój na połówki i pokrój w plastry. Kilka kawałków ananasa i kiwi odłóż do dekoracji.
Dolną część ciasta posmaruj połową dżemu i jedną trzecią kremu. Rozłóż na tym część pokrojonych owoców kiwi i ananasa.
Przełóż drugą częścią ciasta, posmaruj resztą dżemu i drugą częścią masy. Rozłóż resztę owoców i przykryj trzecim plackiem.
Wierzch tortu posmaruj masą, boki obsyp wiórkami kokosowymi. Resztę masy wyciśnij dekoracyjnie na tort, ozdób owocami.
<strong>Cena porcji: 3,50 zł. Kalorie: porcja ok. 800 kcal.</strong>
Czas przygotowania: 80 min.</strong>Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 428
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 4032