Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy"
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 215
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 270
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 215
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 270
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier, żółtka oraz resztę składników. Piecz 20 min w temp. 190°C. Ostudź, przetnij na dwa krążki.
Warstwa I: śmietanę ubij ze śmietan-fiksem, rozłóż na spodnim krążku, przykryj drugim. Warstwa II: kakao rozpuść we wrzątku. Włóż kukułki i podgrzewaj, aż się rozpuszczą. Włóż obie pokruszone czekolady i rozpuść. Do zimnej masy wlej spirytus, wymieszaj. Posmaruj biszkopt, odstaw do stężenia.
Warstwa III: ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Posmaruj masę kukułkową. Warstwa IV: kakao rozpuść w wodzie, dodaj margarynę i zagotuj. Włóż obie czekolady, rozpuść, wlej spirytus, posmaruj ciasto. Polej białą czekoladą.
Porcje 15. Przygot. 120 min. Cena 2,50 zł. Kalorie 480 kcal.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 109
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 102