Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ucierane ciasto śliwkowe"
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11678
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 955
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11678
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 955
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 25
Składniki
Śliwki umyj, podziel na połówki, usuń peski. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodaj mleko i przesianą z proszkiem mąkę. Białka ubij i ostrożnie połącz z masą.
Ciasto wlej do wyłożonej papierem formy o śr. 28-32 cm. Na wierzchu ułóż połówki śliwek (możesz je lekko obtoczyć w mące, aby całkiem nie utonęły w cieście).
Piecz ponad godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C, do suchego patyczka. Gotowe ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47698
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 312