Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowe serduszko"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka sztuk do dekoracji, pozostałe zmiksuj. Mus przetrzyj przez sitko. Ciastka pokrusz w malakserze albo rozgnieć na drobne okruszki wałkiem do ciasta.
Żelatynę wsyp do miseczki. Zalej ją kilkoma łyżkami wody. Kiedy spęcznieje, miseczkę wstaw do naczynia z gorąca wodą i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odłożone truskawki potnij w plasterki.
Mascarpone zmiksuj z mlekiem, likierem, cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną. W foremkach sercach ułóż warstwy okruszków, musu i kremu. Schłodź. Udekoruj resztą truskawek i cukrem pudrem.Źródło: Naj