Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warstwowe serduszko"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1331
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1331
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Składniki
Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka sztuk do dekoracji, pozostałe zmiksuj. Mus przetrzyj przez sitko. Ciastka pokrusz w malakserze albo rozgnieć na drobne okruszki wałkiem do ciasta.
Żelatynę wsyp do miseczki. Zalej ją kilkoma łyżkami wody. Kiedy spęcznieje, miseczkę wstaw do naczynia z gorąca wodą i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odłożone truskawki potnij w plasterki.
Mascarpone zmiksuj z mlekiem, likierem, cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną. W foremkach sercach ułóż warstwy okruszków, musu i kremu. Schłodź. Udekoruj resztą truskawek i cukrem pudrem.Źródło: Naj