Do góry

Desery Przepis na:

Warstwowe serduszko

Warstwowe serduszko

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Warstwowe serduszko"

Składniki

  • 15 dag truskawek
  • 1 op. (10 dag) kruchych ciastek kokosowych
  • 15 dag serka mascarpone
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/2 szkl. mleka
  • 3 łyżki likieru kokosowego
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • cukier puder do oprószenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka sztuk do dekoracji, pozostałe zmiksuj. Mus przetrzyj przez sitko. Ciastka pokrusz w malakserze albo rozgnieć na drobne okruszki wałkiem do ciasta.

  2. Żelatynę wsyp do miseczki. Zalej ją kilkoma łyżkami wody. Kiedy spęcznieje, miseczkę wstaw do naczynia z gorąca wodą i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odłożone truskawki potnij w plasterki.

  3. Mascarpone zmiksuj z mlekiem, likierem, cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną. W foremkach sercach ułóż warstwy okruszków, musu i kremu. Schłodź. Udekoruj resztą truskawek i cukrem pudrem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń