Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie tiramisu"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Zalej kawę 150 ml gorącej wody, schłódź i dopraw likierem. Z żółtek i cukru ubij w gorącej kąpieli wodnej gęsty krem. Mascarpone wymieszaj z bitą śmietaną i dodaj ciepłą pianę z żółtek. Dobrze wymieszaj, a pod koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Wyłóż folią aluminiową formę 40x20 cm, a na dnie poukładaj podłużne biszkopty, nasączone rozpuszczoną kawą z likierem. Posmaruj kremem i powtarzaj ten krok aż do zużycia wszystkich składników. Formę z tiramisu wstaw do lodówki, aby stężało.
Następnie wyjmij z formy, ostrożnie zdejmij folię, oprósz po wierzchu kakao i pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 40 min (bez chłodzenia ciasta) 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień