Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie tiramisu"
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 10233
Mnóstwo warstw ciasta filo, pachnące pistacje i słodki syrop tworzą absolutni...
Odsłon: 1591
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 2653
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1114
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 110
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1618
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1114
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 110
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1618
Składniki
Zalej kawę 150 ml gorącej wody, schłódź i dopraw likierem. Z żółtek i cukru ubij w gorącej kąpieli wodnej gęsty krem. Mascarpone wymieszaj z bitą śmietaną i dodaj ciepłą pianę z żółtek. Dobrze wymieszaj, a pod koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Wyłóż folią aluminiową formę 40x20 cm, a na dnie poukładaj podłużne biszkopty, nasączone rozpuszczoną kawą z likierem. Posmaruj kremem i powtarzaj ten krok aż do zużycia wszystkich składników. Formę z tiramisu wstaw do lodówki, aby stężało.
Następnie wyjmij z formy, ostrożnie zdejmij folię, oprósz po wierzchu kakao i pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 40 min (bez chłodzenia ciasta) 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 19
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 104