Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka na murzynku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
Margarynę zagotuj z połową szklanki wody, cukrem, kakao. Kiedy ostygnie, dodaj resztę składników oraz ubite białka. Upiecz ciasto, zimne – przekrój na 2 placki.
Rozpuść obie galaretki w 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj tężejącą galaretkę. Kremem posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem. Wierzch udekoruj, np. stopioną czekoladą.
Porcje 15. 90 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 294 kcal.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Takie jest życie