Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka serowa"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 929
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Masło stopić. Ciastka migdałowe pokruszyć w malakserze. Twaróg wymieszać z żółtkami, skórką cytrynową, rdzeniem wanilii i kaszką manną. Dodać stopione masło. Białka ubić z cukrem na pianę. Dodać do masy serowej. Wsypać okruszki ciasteczek i delikatnie przemieszać.
Żaroodporną formę (poj. 1 l) posmarować tłuszczem i oprószyć cukrem. Na spodzie rozsmarować masę serową. Formę wstawić do większego naczynia napełnionego do połowy wodą. Zapiekać około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Truskawki przekroić na połówki, skropić sokiem pomarańczowym. Gotową zapiekankę posypać truskawkami. Od razu podawać.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco