Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka serowa"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1563
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1420
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 306
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1563
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1420
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 306
Składniki
Masło stopić. Ciastka migdałowe pokruszyć w malakserze. Twaróg wymieszać z żółtkami, skórką cytrynową, rdzeniem wanilii i kaszką manną. Dodać stopione masło. Białka ubić z cukrem na pianę. Dodać do masy serowej. Wsypać okruszki ciasteczek i delikatnie przemieszać.
Żaroodporną formę (poj. 1 l) posmarować tłuszczem i oprószyć cukrem. Na spodzie rozsmarować masę serową. Formę wstawić do większego naczynia napełnionego do połowy wodą. Zapiekać około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Truskawki przekroić na połówki, skropić sokiem pomarańczowym. Gotową zapiekankę posypać truskawkami. Od razu podawać.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco