Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurawina i czekolada"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Zagotuj kremówkę z kakao i rozpuść w niej połowę czekolady. Schłódź w lodówce. Posiekaj drobno pozostałą czekoladę. Żółtka utrzyj z masłem i cukrem, połącz z czekoladą.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i starte migdały. Przełóż ciasto do natłuszczonej formy i piecz przez 30 min w temp. 180 st.
Dżem przełóż do garnka i doprowadź do wrzenia. Budyń wymieszaj z zimną wodą i dodaj do dżemu. Kiedy zawrze, wyłącz i przełóż na ciasto, wygładź powierzchnię i pozostaw do stężenia.
Na dżemie żurawinowym ułóż przygotowany wcześniej krem czekoladowy. Wstaw deser na noc do lodówki.
Podziel na porcje. Podawaj schłodzone, udekorowane wiórkami z czekolady.
Czas przygotowania: 70 minut 324 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień