Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19
Dodano: 09.09.2008
Odsłon: 656
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Avocado przekroić na pół ,usunąc pestkę i obrać ze skórki.Ostrym nożem od szerszej strony ponacinać w plasterki 3-5 mm ale nie do końca tak żeby dało się rozłożyć w wachlarz.Skropić cytrynką.Rozłożyć na dużym białym TALERZU posypać przyprawami ,skropic octem balsamicznym( ja używam octu z dodatkiem figi ale może byc dowolny).Obrać pomarańczę i grejpfruta i pokroić sam miąższ.Położyć w sasiedztwie avokado.Na patelni rozgrzać oliwe i zrumienic orzechy piniowe.Na środek talerza wyłożyć kiełki ,posypać orzechami.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)