Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie do zrobienia... moze zastapic danie glowne ale takze mozna podc jako dodatego do niego... dla milosnikow warzywek :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4425
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6839
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4425
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6839
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Jest kilka opcji… ja wybieram najszybsza ;) – pokroic oberzyny w nie za grobe plasterki. Mozna je obrac ze skorki. druga opcja kazdy plasterek posolic I osdtawic na 30 min, oplukac dokladnie. Albo do osolonej wody powkaldac plasterki baklazana na 30 min.
w rondlu na oleju podsmazyc cebula I czosnek (ja kroje w drobna kostke). Dodac 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego I poddusic ok 5 min. dodac baklazana I przyprwy, zalac szkalnka wrzatku (w zaleznosci ile nam wyszlo, mozna dodac wiecej wody)
gotowac okolo 15 min az baklazan bedzie miekki na sporym polmisku rozlozyc warstwe jogurtu I na to baklazana (cieplego). Posypac poszatkowana kolendra.
** orginalna wersja przewiduje, ze kazdy plasterek smazy sie w oleju z obu stron na brazowo zanim doda sie do cebuli.. Baklazan “pije” bardzo duzo oleju, wiec danie jest tluste choc pyszne… mozna takze podrumienic lekko baklazana na patelni teflonowej ale szczerze taki sam smak jak bez…