Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie do zrobienia... moze zastapic danie glowne ale takze mozna podc jako dodatego do niego... dla milosnikow warzywek :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416675
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416675
Składniki
Jest kilka opcji… ja wybieram najszybsza ;) – pokroic oberzyny w nie za grobe plasterki. Mozna je obrac ze skorki. druga opcja kazdy plasterek posolic I osdtawic na 30 min, oplukac dokladnie. Albo do osolonej wody powkaldac plasterki baklazana na 30 min.
w rondlu na oleju podsmazyc cebula I czosnek (ja kroje w drobna kostke). Dodac 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego I poddusic ok 5 min. dodac baklazana I przyprwy, zalac szkalnka wrzatku (w zaleznosci ile nam wyszlo, mozna dodac wiecej wody)
gotowac okolo 15 min az baklazan bedzie miekki na sporym polmisku rozlozyc warstwe jogurtu I na to baklazana (cieplego). Posypac poszatkowana kolendra.
** orginalna wersja przewiduje, ze kazdy plasterek smazy sie w oleju z obu stron na brazowo zanim doda sie do cebuli.. Baklazan “pije” bardzo duzo oleju, wiec danie jest tluste choc pyszne… mozna takze podrumienic lekko baklazana na patelni teflonowej ale szczerze taki sam smak jak bez…