Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie do zrobienia... moze zastapic danie glowne ale takze mozna podc jako dodatego do niego... dla milosnikow warzywek :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 111
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 296
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1206
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2167
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25552
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 111
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 296
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1206
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2167
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25552
Składniki
Jest kilka opcji… ja wybieram najszybsza ;) – pokroic oberzyny w nie za grobe plasterki. Mozna je obrac ze skorki. druga opcja kazdy plasterek posolic I osdtawic na 30 min, oplukac dokladnie. Albo do osolonej wody powkaldac plasterki baklazana na 30 min.
w rondlu na oleju podsmazyc cebula I czosnek (ja kroje w drobna kostke). Dodac 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego I poddusic ok 5 min. dodac baklazana I przyprwy, zalac szkalnka wrzatku (w zaleznosci ile nam wyszlo, mozna dodac wiecej wody)
gotowac okolo 15 min az baklazan bedzie miekki na sporym polmisku rozlozyc warstwe jogurtu I na to baklazana (cieplego). Posypac poszatkowana kolendra.
** orginalna wersja przewiduje, ze kazdy plasterek smazy sie w oleju z obu stron na brazowo zanim doda sie do cebuli.. Baklazan “pije” bardzo duzo oleju, wiec danie jest tluste choc pyszne… mozna takze podrumienic lekko baklazana na patelni teflonowej ale szczerze taki sam smak jak bez…