Do góry

Przekąski Przepis na:

Batoniki z czekoladowych płatków

Batoniki z czekoladowych płatków

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 1342

Pyszne batoniki, doskonałe na drugie śniadanie

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki czekoladowych płatków w kształcie kuleczek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka kakao
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej czekoladę. W rondelku umieszczamy masło i miód i chwilę podgrzewamy. Dosypujemy kakao i mieszamy. Płatki wsypujemy do miski, a następnie wlewamy do niej wcześniej przygotowaną masę i mieszamy. Płatki przekładamy do keksówki z czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dzielimy na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń