Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, proste i smaczne :)
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5803
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18950
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7323
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5803
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18950
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7323
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30961
Składniki
Brokuł porozdzielać na mniejsze części, umyć. Gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, aż zrobią się al dente. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki.
Dressing. Do jogurtu naturalnego wprasować ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu czarnego i pieprzu cayene, dodać łyżeczkę keczupu - zamieszać.
Gdy już mamy gotowe brokuły to przekładamy je do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Na brokuły kładziemy pokrojoną w paseczki szynkę i przykrywamy plasterkami sera żółtego (np. edamski, gouda). Wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, temp. 200°C.
Podajemy na gorąco polane zimnym dressingiem czosnkowym.