Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, proste i smaczne :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4859
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45493
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4859
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45493
Składniki
Brokuł porozdzielać na mniejsze części, umyć. Gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, aż zrobią się al dente. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki.
Dressing. Do jogurtu naturalnego wprasować ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu czarnego i pieprzu cayene, dodać łyżeczkę keczupu - zamieszać.
Gdy już mamy gotowe brokuły to przekładamy je do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Na brokuły kładziemy pokrojoną w paseczki szynkę i przykrywamy plasterkami sera żółtego (np. edamski, gouda). Wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, temp. 200°C.
Podajemy na gorąco polane zimnym dressingiem czosnkowym.