Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, proste i smaczne :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Składniki
Brokuł porozdzielać na mniejsze części, umyć. Gotować ok. 15 min w osolonej wodzie, aż zrobią się al dente. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki.
Dressing. Do jogurtu naturalnego wprasować ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu czarnego i pieprzu cayene, dodać łyżeczkę keczupu - zamieszać.
Gdy już mamy gotowe brokuły to przekładamy je do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Na brokuły kładziemy pokrojoną w paseczki szynkę i przykrywamy plasterkami sera żółtego (np. edamski, gouda). Wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, temp. 200°C.
Podajemy na gorąco polane zimnym dressingiem czosnkowym.