Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka i cukru przygotować rozczyn i odstawić na 15 min. Do mąki dodać rozczyn, olej, jajo, sól. Wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 10 części. Każdy kawałek uformować w kulę, lekko spłaszczyć. Ułozyć na wysmarowana tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pozostawić do wyrośnięcia.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, lekko podsmażyć, dodać trochę wody i dusić do miękkości aż woda wyparuje. Dodać śmietanę , zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wyrośnięte placki spłaszczyć wciskając w środek każdego dno szklanki umoczonej w oleju. W utworzone wgłębienie włożyć ostudzoną cebulę, posypać tartym serem.
Piec w temperaturze 200 stopni ok.15- 20 minut.
Smacznego