Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cebularze, idealne na ciepło jak i na zimno (podobno, nie zdążyły wystygnąć ;) )
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 640
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 40
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 170
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 51
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 640
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 40
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 170
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 51
Składniki
Cebule kroimy w piórka i na odrobinie oleju i wolnym ogniu dusimy do miękkości, solimy i pieprzymy.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty (mniej więcej 15x15cm) Uduszoną cebulę układamy na środku kwadratu i dwa przeciwległe rogi ciasta łączymy na środku (to tylko proponowana przeze mnie forma, można pobawić się i powymyślać własne;))
Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 20minut w 200'
Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, zagotowujemy doprawiamy przyprawami.