Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa,choć prosta,rozgrzewająca i ręczę - bardzo smaczna. Może łatwo urozmaicić nasze menu na chłodne dni!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 104
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 104
Składniki
Zagotować bulion (moze być wołowy,drobiowy albo oba połączone),dodać imbir i gotować na wolnym ogniu około 8 - 10 minut.
Kukurdzę osączyć,wsypać do rosołu,zagotować.
Mąkę rozprowadzić niewielką ilościa zimnej wody,dodać sól selerową,pieprz i wódkę,wymieszać i wlać do zupy. Znowu zagotować mieszając,aż zacznie gęstnieć,doprawić ewentualnie solą. Zdjąć z ognia.
Jaja dobrze roztrzepać z trzema szczyptami soli i wlewać do gorącej zupy energicznie ją mieszając. Dodać szczypior i natkę pietruszki.
Podawać z grzankami natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!