Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa,choć prosta,rozgrzewająca i ręczę - bardzo smaczna. Może łatwo urozmaicić nasze menu na chłodne dni!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1347
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2942
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1804
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1347
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2942
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1804
Składniki
Zagotować bulion (moze być wołowy,drobiowy albo oba połączone),dodać imbir i gotować na wolnym ogniu około 8 - 10 minut.
Kukurdzę osączyć,wsypać do rosołu,zagotować.
Mąkę rozprowadzić niewielką ilościa zimnej wody,dodać sól selerową,pieprz i wódkę,wymieszać i wlać do zupy. Znowu zagotować mieszając,aż zacznie gęstnieć,doprawić ewentualnie solą. Zdjąć z ognia.
Jaja dobrze roztrzepać z trzema szczyptami soli i wlewać do gorącej zupy energicznie ją mieszając. Dodać szczypior i natkę pietruszki.
Podawać z grzankami natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!