Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34146
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34146
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Rozgrzać patelnię (jeśli teflonowa - bez soli, jeśli zwykła - wysypać solą, tak żeby przykryła dość grubą warstwą całe dno; po rozgrzaniu wysypać i wytrzeć suchą szmatką). Parmezan wymieszać z przyprawami i łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię. Wygładzić na cieniutki placuszek - jeśli to możliwe nadać okrągły kształt. Podpiekać na złoto ok.2 min., aż ser "wyschnie". Delikatnie zdjąć z patelni i rozłożyć na pergaminie do ostygnięcia. Świetny dodatek do zup - kremów (brokułowy, grzybowy, porowy, cukiniowy, z zielonego groszku), do sałatek lub po prostu do pochrupania.