Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1730
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1730
Składniki
Rozgrzać patelnię (jeśli teflonowa - bez soli, jeśli zwykła - wysypać solą, tak żeby przykryła dość grubą warstwą całe dno; po rozgrzaniu wysypać i wytrzeć suchą szmatką). Parmezan wymieszać z przyprawami i łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię. Wygładzić na cieniutki placuszek - jeśli to możliwe nadać okrągły kształt. Podpiekać na złoto ok.2 min., aż ser "wyschnie". Delikatnie zdjąć z patelni i rozłożyć na pergaminie do ostygnięcia. Świetny dodatek do zup - kremów (brokułowy, grzybowy, porowy, cukiniowy, z zielonego groszku), do sałatek lub po prostu do pochrupania.