Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 301
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4882
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45068
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 301
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4882
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45068
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Składniki
Rozgrzać patelnię (jeśli teflonowa - bez soli, jeśli zwykła - wysypać solą, tak żeby przykryła dość grubą warstwą całe dno; po rozgrzaniu wysypać i wytrzeć suchą szmatką). Parmezan wymieszać z przyprawami i łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię. Wygładzić na cieniutki placuszek - jeśli to możliwe nadać okrągły kształt. Podpiekać na złoto ok.2 min., aż ser "wyschnie". Delikatnie zdjąć z patelni i rozłożyć na pergaminie do ostygnięcia. Świetny dodatek do zup - kremów (brokułowy, grzybowy, porowy, cukiniowy, z zielonego groszku), do sałatek lub po prostu do pochrupania.