Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie chrupiące, podane prosto z piekarnika z powodzeniem mogą zastąpić chipsy ze sklepu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1537
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 783
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1537
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 783
Składniki
Ziemniaki umyć bardzo dokładnie szczoteczką pod bieżącą wodą, a następnie pokroić nożem wzdłuż na wąskie pasma.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Ziemniaki posypać solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszać z olejem.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 min, aż zarumienią się ładnie i będą chrupiące. W tym czasie należy je przewrócić raz lub dwa razy na drugą stronę.
Chrupiące chipsy zdjąć z blachy i ułożyć w koszyczku wyściełanym serwetką. Podawać z sosem pomidorowym wg własnego przepisu.