Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie chrupiące, podane prosto z piekarnika z powodzeniem mogą zastąpić chipsy ze sklepu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Ziemniaki umyć bardzo dokładnie szczoteczką pod bieżącą wodą, a następnie pokroić nożem wzdłuż na wąskie pasma.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Ziemniaki posypać solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszać z olejem.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 min, aż zarumienią się ładnie i będą chrupiące. W tym czasie należy je przewrócić raz lub dwa razy na drugą stronę.
Chrupiące chipsy zdjąć z blachy i ułożyć w koszyczku wyściełanym serwetką. Podawać z sosem pomidorowym wg własnego przepisu.