Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie chrupiące, podane prosto z piekarnika z powodzeniem mogą zastąpić chipsy ze sklepu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 303
Składniki
Ziemniaki umyć bardzo dokładnie szczoteczką pod bieżącą wodą, a następnie pokroić nożem wzdłuż na wąskie pasma.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Ziemniaki posypać solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszać z olejem.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 min, aż zarumienią się ładnie i będą chrupiące. W tym czasie należy je przewrócić raz lub dwa razy na drugą stronę.
Chrupiące chipsy zdjąć z blachy i ułożyć w koszyczku wyściełanym serwetką. Podawać z sosem pomidorowym wg własnego przepisu.