Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i smaczne :) A w dodatku bez grama cukru i jaj!!!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4055
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4053
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4055
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4053
Składniki
Składniki mieszamy ze sobą tworząc masę. Następnie wałkujemy niegruby placek i wykrawamy ciastka - albo trókąty( by zrobic z nich ala rogaliki), albo od gotowej foremki (wariacja ponizej).
Trójkąciki delikatnie smarujemy marmoladą (pamietajac, by wybrac taką, która nie rozplynie się podczas pieczenia) i zawijamy w rogaliki. Jesli wybieramy opcje z gotową foremką, to wykrawamy po prostu ksztalty i tak kladziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu ładnego zezłocenia.
Rogaliki po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem, a ciasteczka moczymy np w czekoladzie i posypujemy siekanymi orzechami wersja dla wiekszych lakomczuszkow) ;)
Zycze smacznego!!!
Ciastka mozna zrobic w wersji słonej np rogaliki nadziewamy miesem, lososiem wedzonym czy masa serową,...Taka przekaska jest znacznie lepsza niz slone paluszki czy popcorn. :)