Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i smaczne :) A w dodatku bez grama cukru i jaj!!!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Składniki mieszamy ze sobą tworząc masę. Następnie wałkujemy niegruby placek i wykrawamy ciastka - albo trókąty( by zrobic z nich ala rogaliki), albo od gotowej foremki (wariacja ponizej).
Trójkąciki delikatnie smarujemy marmoladą (pamietajac, by wybrac taką, która nie rozplynie się podczas pieczenia) i zawijamy w rogaliki. Jesli wybieramy opcje z gotową foremką, to wykrawamy po prostu ksztalty i tak kladziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu ładnego zezłocenia.
Rogaliki po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem, a ciasteczka moczymy np w czekoladzie i posypujemy siekanymi orzechami wersja dla wiekszych lakomczuszkow) ;)
Zycze smacznego!!!
Ciastka mozna zrobic w wersji słonej np rogaliki nadziewamy miesem, lososiem wedzonym czy masa serową,...Taka przekaska jest znacznie lepsza niz slone paluszki czy popcorn. :)