Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie i bardzo, bardzo, bardzo smaczne! I te żurawiny, takie winne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3978
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19988
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3978
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19988
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem an gładko. Dodać mleko..Mąkę, proszek, budyn i cukier waniliowy przesiać i wymieszać razem. Następnie powoli dosypywać suche składniki do masy.
Ponieważ masa wychodzi dość lepka, włożyć na chwilkę do lodówki lub zamrażalki i poczekać aż bedzie twarda. Po chwili, wyciagnąć, formować w dłoniach małe kuleczki <jak orzechy> . Po środku zrobić wgłębienie na marmolade. Najlepiej użyć łyżki drewnianej, bo ma cienką koncówkę. Zagłębienia uzupełniać żurawinami.
Piec ok 15-20 min w 180, az się lekko zarumienią, nie mogą być brązowe!