Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie i bardzo, bardzo, bardzo smaczne! I te żurawiny, takie winne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5834
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5834
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem an gładko. Dodać mleko..Mąkę, proszek, budyn i cukier waniliowy przesiać i wymieszać razem. Następnie powoli dosypywać suche składniki do masy.
Ponieważ masa wychodzi dość lepka, włożyć na chwilkę do lodówki lub zamrażalki i poczekać aż bedzie twarda. Po chwili, wyciagnąć, formować w dłoniach małe kuleczki <jak orzechy> . Po środku zrobić wgłębienie na marmolade. Najlepiej użyć łyżki drewnianej, bo ma cienką koncówkę. Zagłębienia uzupełniać żurawinami.
Piec ok 15-20 min w 180, az się lekko zarumienią, nie mogą być brązowe!