Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 260
Dodano: 26.05.2010
Odsłon: 10748
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Masło utrzeć z cukrem pudrem an gładko. Dodać mleko..Mąkę, proszek, budyn i cukier waniliowy przesiać i wymieszać razem. Następnie powoli dosypywać suche składniki do masy.
Ponieważ masa wychodzi dość lepka, włożyć na chwilkę do lodówki lub zamrażalki i poczekać aż bedzie twarda. Po chwili, wyciagnąć, formować w dłoniach małe kuleczki <jak orzechy> . Po środku zrobić wgłębienie na marmolade. Najlepiej użyć łyżki drewnianej, bo ma cienką koncówkę. Zagłębienia uzupełniać żurawinami.
Piec ok 15-20 min w 180, az się lekko zarumienią, nie mogą być brązowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

monia32 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ciasteczka super,zaawsze robiłam z kleikiem ryzowym, ale te sa o niebo lepsze:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

eses 06 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
240 g MĄKI! sorki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma82 27 października 2010Zgłoś do usunięcia
Właśnie co z tą mąką-wyglądają smakowicie i mam zamiar zrobić na weekend:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska222 27 października 2010Zgłoś do usunięcia
Przychylam się do pytania poprzedniczki o ilość mąki??????0 Kto głosował? | Odpowiedz

betimoll 27 października 2010Zgłoś do usunięcia
Czy w składnikach nie brakuje przypadkiem mąki lub kleiku ryżokego? Robię podobne ciasteczka,ale do nich zamiast maki dodaje się kleik ryżowy.0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 29 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawostka z zurawinami, brawo !0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 27 maja 2010Zgłoś do usunięcia
wyglądają smakowicie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz