Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie i bardzo, bardzo, bardzo smaczne! I te żurawiny, takie winne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1295
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem an gładko. Dodać mleko..Mąkę, proszek, budyn i cukier waniliowy przesiać i wymieszać razem. Następnie powoli dosypywać suche składniki do masy.
Ponieważ masa wychodzi dość lepka, włożyć na chwilkę do lodówki lub zamrażalki i poczekać aż bedzie twarda. Po chwili, wyciagnąć, formować w dłoniach małe kuleczki <jak orzechy> . Po środku zrobić wgłębienie na marmolade. Najlepiej użyć łyżki drewnianej, bo ma cienką koncówkę. Zagłębienia uzupełniać żurawinami.
Piec ok 15-20 min w 180, az się lekko zarumienią, nie mogą być brązowe!