Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i pyszne ciasto z dyni. Co za tym idzie również bardzo proste. Idealne na sezon dyniowy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 848
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 693
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6055
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 626
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4858
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1066
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 848
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 693
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6055
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 626
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4858
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1066
Składniki
Obieramy dynię i ścieramy na dużych oczka. Imbir na mniejszych.
Mąkę, proszke do pieczenia, sól, cynamon przesiewamy do miski.
Miksujemy jajka z cukrem oraz roztopionym masłem do uzyskania białej masy. Dodajemy dynię.
Do masy jajeczno-dyniowej dosypujemy mieszankę mąki i mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 20x26cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 35-40min.
W kąpieli wodnej roztapiamy 100g białej czekolady z 3 łyżkami śmietanki. Po wystygnięciu dekrorujemy ciasto polewą.
Smacznego!