Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i pyszne ciasto z dyni. Co za tym idzie również bardzo proste. Idealne na sezon dyniowy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13052
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3579
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4428
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13052
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3579
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4428
Składniki
Obieramy dynię i ścieramy na dużych oczka. Imbir na mniejszych.
Mąkę, proszke do pieczenia, sól, cynamon przesiewamy do miski.
Miksujemy jajka z cukrem oraz roztopionym masłem do uzyskania białej masy. Dodajemy dynię.
Do masy jajeczno-dyniowej dosypujemy mieszankę mąki i mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 20x26cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 35-40min.
W kąpieli wodnej roztapiamy 100g białej czekolady z 3 łyżkami śmietanki. Po wystygnięciu dekrorujemy ciasto polewą.
Smacznego!