Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i pyszne ciasto z dyni. Co za tym idzie również bardzo proste. Idealne na sezon dyniowy.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 260
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 146
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 45
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 260
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 146
Składniki
Obieramy dynię i ścieramy na dużych oczka. Imbir na mniejszych.
Mąkę, proszke do pieczenia, sól, cynamon przesiewamy do miski.
Miksujemy jajka z cukrem oraz roztopionym masłem do uzyskania białej masy. Dodajemy dynię.
Do masy jajeczno-dyniowej dosypujemy mieszankę mąki i mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 20x26cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 35-40min.
W kąpieli wodnej roztapiamy 100g białej czekolady z 3 łyżkami śmietanki. Po wystygnięciu dekrorujemy ciasto polewą.
Smacznego!