Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 171
Dodano: 01.07.2008
Odsłon: 6593
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W każdym z filetów zrobić ‘kieszonkę’, nacinając głęboko kotlet z jednej krawędzi.Przyprawić oby dwa filety zarówno w środku jak i nazwenątrz solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczka. Do zrobionej kieszonki wepchnąć po 1 plasterku szynki i sera (ułatwiam sobie nieco kroją na plasterek sera oraz szynki).Jesli za mocno rozetniemy to spiąć wykałaczką albo obwiązać białą nitką, żeby nie rozwaliły się podczas smażenia. Panierować jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron przez parę minut, na niedużym ogniu. Pod koniec smażenia przykryć je na minutę przykrywką, żeby lepiej doszły w środku – po przekrojeniu rozpuszczony ser powinien delikatnie wypływać z kotleta.... Proponowane podanie z młodymi ziemniaczkami jak widać na załączonym zdjęciu
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

annawk 04 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
kotlety schabowe z serem i z szynką nie mogą "POWSTAĆ" bez schabu , nawet przy niezwykłych umiejętnościach kucharza. Nie da się bowiem z kury zrobić wieprza , i odwrotnie też nie.0 Kto głosował? | Odpowiedz