Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser który nie wymaga wielkich zdolności kulilnarnych.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Składniki
Zmieszać ze sobą masło, pogniecione biszkopty i cynamon. Zmieszane składniki przełóż do miseczek tak aby powstało dno deseru, następnie włóż miseczki do lodówki na pół godziny. W większej misce ubij śmietanę, dodaj do tego ser mascarpone, cukier i posiekane orzechy. Masę przelej do miseczek z ułożonym dnem. Górę polewamy ciemną czekoladą i układamy owoce.