Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1267
Dodano: 21.03.2008
Odsłon: 2735
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ms155 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
1/5 szklanki mleka? z opisu przygotowania wynika że powinno być więcej. Ile?0 Kto głosował? | Odpowiedz