Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam przepyszne batoniki krówkowe
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2646
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 322
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 195
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3299
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2646
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 322
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 195
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3299
Składniki
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!