Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam przepyszne batoniki krówkowe
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Dno blaszki wyłożyć krakersami. Migdały oraz orzechy obrać ze skórki i niezbyt drobno posiekać. (Mogą być płatki migdałowe). W dużym garnku rozpuścić krówki z masłem i mieszając, dodać szkolankę mleka tak, aby powstała jednolita masa. W pozostałym mleku roztrzepać budyń i mieszając, dodać do masy. Masę zagotować, dodać bakalie i energicznie mieszając, jeszcze chwilę pogotować. Ciepłą masę szybko (aby nie zgęstniała) wyłożyć na warstwę krakersów. Wierzch udekorować kleksami stopionej, gorzkiej czekolady. Smacznego!!!