Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna konfitura, która smakuje cudownie. Dla mnie idealna polewa do lodów lub mniej słodkiego ciasta.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7670
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2835
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7670
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2835
Składniki
A więc mieszamy w garnku wszystkie składniki bardzo dokładnie i zaczynamy gotować. Po doprowadzeniu mikstury wrzenia zmniejszamy ogień i delikatnie ją podgrzewamy przez około 2 do 3 godzin. Dulce de Leche jest gotowe, gdy jego konsystencja z płynnej zmieni się w bardziej zawiesistą.