Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Składniki
Dynię obieramy. Wybieramy miąższ. Myjemy i trzemy na tarce - na średnich oczkach. Kiedy już zetrzemy dynię dodajemy mąkę, cukier i jajko. Mieszamy. Konsystencja ma być podobna do konsystencji placków ziemniaczanych.
Na patelnię wlewamy olej. Kiedy już się rozgrzeje smażymy placuszki. Smażymy po 2 minuty z każdej strony na wolnym ogniu.
Podajemy z dżemem.Pasuje ten z porzeczek :)
Gotowe :) Smacznego :)