Idealne na kolacje, przekąskę, śniadanie, czy imprezę lub grilla, mało składników, tanio szybko i smacznie
efektowne grzanki na szybko
Składniki
- bułki ze słonecznikiem (typu bagietka, sztangiel), 5
- ser żółty starty, 5g
- ogórek zielony, 2
- majonez, 2 łyżki
- śmietana, 3 łyzki
- czosnek, 3 ząbki
- pieprz
- sol
- zioła prowansalskie
- masło
- szynka, 5 plasterków
Składniki
- bułki ze słonecznikiem (typu bagietka, sztangiel), 5
- ser żółty starty, 5g
- ogórek zielony, 2
- majonez, 2 łyżki
- śmietana, 3 łyzki
- czosnek, 3 ząbki
- pieprz
- sol
- zioła prowansalskie
- masło
- szynka, 5 plasterków

Etapy przygotowania
Bułki kroimy na małe kromki, smarujemy masłem posypujemy drobno żółtym serem, wstawiamy do piekarnika na 5 min bądź kombiwaru
Ogórka kroimy w plasterki, szynkę siekamy na drobno. Z pozostałych składników robimy sos czosnkowy (śmietana, majonez, sól, pieprz, czosnek starty, zioła)
Na grzanki układamy ogórka troszkę sosu i posypujemy szynką, można udekorować również i do smaku słodką papryką
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15408
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15408



Składniki
- bułki ze słonecznikiem (typu bagietka, sztangiel), 5
- ser żółty starty, 5g
- ogórek zielony, 2
- majonez, 2 łyżki
- śmietana, 3 łyzki
- czosnek, 3 ząbki
- pieprz
- sol
- zioła prowansalskie
- masło
- szynka, 5 plasterków
Bułki kroimy na małe kromki, smarujemy masłem posypujemy drobno żółtym serem, wstawiamy do piekarnika na 5 min bądź kombiwaru
Ogórka kroimy w plasterki, szynkę siekamy na drobno. Z pozostałych składników robimy sos czosnkowy (śmietana, majonez, sól, pieprz, czosnek starty, zioła)
Na grzanki układamy ogórka troszkę sosu i posypujemy szynką, można udekorować również i do smaku słodką papryką