Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2521
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5512
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2521
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5512
Składniki
pokrojone papryki dusimy w glebokim oleju na malym ogniu, trzeba uwarzac zeby sie nie przypalily maja byc tylko miekki
odsaczamy papryki z oleju dodajemy tunczyka i przecier solimy i zostawiamy zeby ostyglo
kiedy nasza mieszanka jest juz zimna dodajemy pokrojone jajko gotowane i znowu mieszamy
na blaszce wylozonej papierem do pieczenia wykladamy jedno ciasto francuskie i naklowamy je widelcem,
na te ciasto wykladamy nasz farsz i przykrywamy go drugim ciastem francuskim . Dobrze jest zmoczyc troszke brzegi zeby lepiej sie skleily.
Gore ciasta smaryjemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach jakies 15-20 minut i gotowe.