Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 408
Dodano: 30.09.2012
Odsłon: 7457
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
pokrojone papryki dusimy w glebokim oleju na malym ogniu, trzeba uwarzac zeby sie nie przypalily maja byc tylko miekki
odsaczamy papryki z oleju dodajemy tunczyka i przecier solimy i zostawiamy zeby ostyglo
kiedy nasza mieszanka jest juz zimna dodajemy pokrojone jajko gotowane i znowu mieszamy
na blaszce wylozonej papierem do pieczenia wykladamy jedno ciasto francuskie i naklowamy je widelcem,
na te ciasto wykladamy nasz farsz i przykrywamy go drugim ciastem francuskim . Dobrze jest zmoczyc troszke brzegi zeby lepiej sie skleily.
Gore ciasta smaryjemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach jakies 15-20 minut i gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Kurka_domowa 30 września 2012Zgłoś do usunięcia
Smakowity przepis, do tego prosty - to lubię :) Dodaję do ulubionych i pozdrawiam :)13 Kto głosował? | Odpowiedz