Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 197
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 957
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 197
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 957
Składniki
pokrojone papryki dusimy w glebokim oleju na malym ogniu, trzeba uwarzac zeby sie nie przypalily maja byc tylko miekki
odsaczamy papryki z oleju dodajemy tunczyka i przecier solimy i zostawiamy zeby ostyglo
kiedy nasza mieszanka jest juz zimna dodajemy pokrojone jajko gotowane i znowu mieszamy
na blaszce wylozonej papierem do pieczenia wykladamy jedno ciasto francuskie i naklowamy je widelcem,
na te ciasto wykladamy nasz farsz i przykrywamy go drugim ciastem francuskim . Dobrze jest zmoczyc troszke brzegi zeby lepiej sie skleily.
Gore ciasta smaryjemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach jakies 15-20 minut i gotowe.