Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska przekąska dla miłośników papryki
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1453
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1453
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną ok 15 minut. W miedzy czasie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek.
Poddusić pokrojone w kostkę pieczarki. Sparzyć i obrać ze skóry pomidory.
Kaszę jaglaną, cebulę, czosnek, pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory wymieszać razem. Doprawić solą i pieprzem.
Papryki umyć, odciąć wierzchy, wydrążyć i nafaszerować. Przykryć odciętymi wierzchami. Wstawić do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekać w temp 190 stopni C około pół godziny.
Smacznego!