Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajk są idealne na uroczyste świąteczne śniadanie oraz jako przystawka na imprezę.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 134
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 79
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 134
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 79
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłóż na pół. Wyjmujemy żółtka.
Oczyszsone pieczrki kroimy drobno lub trzemy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczraki i żółtka przepuszczamy przez maszynkęz drobnym sitkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, oraz drobno posiekaną pietruszką. Do masy dodać łyzkę śmietany lub majonezu i dokładnie wymieszać. Masą napełniamy puste białka, posypujemy natką pietruszki lub koperkiem.