Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajk są idealne na uroczyste świąteczne śniadanie oraz jako przystawka na imprezę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłóż na pół. Wyjmujemy żółtka.
Oczyszsone pieczrki kroimy drobno lub trzemy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczraki i żółtka przepuszczamy przez maszynkęz drobnym sitkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, oraz drobno posiekaną pietruszką. Do masy dodać łyzkę śmietany lub majonezu i dokładnie wymieszać. Masą napełniamy puste białka, posypujemy natką pietruszki lub koperkiem.