Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 404
Dodano: 11.03.2010
Odsłon: 5324
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłóż na pół. Wyjmujemy żółtka.
Oczyszsone pieczrki kroimy drobno lub trzemy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczraki i żółtka przepuszczamy przez maszynkęz drobnym sitkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, oraz drobno posiekaną pietruszką. Do masy dodać łyzkę śmietany lub majonezu i dokładnie wymieszać. Masą napełniamy puste białka, posypujemy natką pietruszki lub koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anetta73 22 maja 2013Zgłoś do usunięcia
pyszne jajka,robie dokladnie takie same,wszyscy uwiebiaja :)3 Kto głosował? | Odpowiedz