Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Razem zagnieść wszystkie składniki.
Wyrobić ciasto by samo odchodziło od ręki.
Rozwałkować ciasto i wykrawać paski i ciąć paski o długości 10cm a szerokości 3cm. Na pociętych paskach zrobić przecięcie 3cm długości i jeden przeg paska przewinąć przez przeciętą dziurkę i gotowy Faworek :D
Zrobione faworki smażymy na oleju rzepakowym usmażone można posypać cukrem pudrem jak kto chce .
Łaciate faworki zawierają te same składniki co czekoladowe tylko z jednym wyjątkiem dajemy 4/6 łyżek kakao,proszku do ciasta w połowie wyrobionego i wykonanie jest takie same jak w faworkach czekoladowych.Zwykłe faworki wykonujemy o tych samych składnikach tylko bez kakao, a usmażone posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy polewą czekoladową z masła i czekolady letnią. Smacznego :p