Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ale i bardzo pożywne, sycące danie. W sam raz na kolację lub zakąskę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Składniki
Cebulę przekroić na pół i kroić w cieniutkie "piórka", szczypiorek pokroić jak na kanapki, pomidory obrać ze skórki i pokroić, ser feta pokroić w plastry o grubości ok 1cm. (kroić w tę stronę o mniejszej powierzchni)
Na patelnię wylać oliwę (kilka łyżek, tak aby jednak trochę jej było, a nie ledwo pokrywała patelnię), na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę i podsmażyć na szklisto, dodać wyciśnięty czosnek, pomidory i szczypiorek i już po chwili wrzucić na wierzch fetę (tak aby każdy plasterek leżał osobno) Fetę polewać oliwą z warzywami, po chwili przewrócić na drugą stronę. Ma się tylko nadtopić (lekko rozpuścić) z każdej strony - to może z 2min.
Danie podzielić na dwa talerzyki. Rozlać wszystko łącznie z oliwą. Podać z przekrojoną bułką, którą można maczać w oliwie z warzywami.