Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2958
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2958
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, Oliwę lub Olej, Sól, bazylię, oregano i letnią wodę. Zagnieść gładkie Ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość.
Dużą formę wytłuścić i równomiernie rozłożyć na niej ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Na ciasto dawać oliwki. Posypać rozmarynem i skropić olejem. Można posypać kryształkami cukru i soli.
Piec około 25 minut w piekarniku (Grzałka górna i dolna) w 180 stopniach Celciusza.