Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, Oliwę lub Olej, Sól, bazylię, oregano i letnią wodę. Zagnieść gładkie Ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość.
Dużą formę wytłuścić i równomiernie rozłożyć na niej ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Na ciasto dawać oliwki. Posypać rozmarynem i skropić olejem. Można posypać kryształkami cukru i soli.
Piec około 25 minut w piekarniku (Grzałka górna i dolna) w 180 stopniach Celciusza.