Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne ślimaczki z nadzieniem
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9644
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5030
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 667
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9644
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5030
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 667
Składniki
Cebulę obrać i pokroić drobno. Posolić i zeszklić ją na oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno pieczarki. Razem usmażyć. Doprawić do smaku. Ser żółty pokroić na bardzo cienkie paseczki. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Rozłożyć ciasto francuskie i wyłożyć na nie farsz pieczarkowy. Na to rozrzucić paseczki sera żółtego.
Ciasto francuskie zwinąć w rulon i posmarować białkiem lub wodą.
Pokroić na plastry ok. 2 cm. Rozłożyć na papierze brytfance wyłożonej papierem do pieczenia (może być ten z ciasta) i piec ok. 15 minut.
Można dowolnie kombinować z farszem – czasem pieczarki mieszam z kapustą robiąc farsz jak do kapuśniaczków.