Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne ślimaczki z nadzieniem
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 114
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7529
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1287
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 114
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7529
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1287
Składniki
Cebulę obrać i pokroić drobno. Posolić i zeszklić ją na oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno pieczarki. Razem usmażyć. Doprawić do smaku. Ser żółty pokroić na bardzo cienkie paseczki. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Rozłożyć ciasto francuskie i wyłożyć na nie farsz pieczarkowy. Na to rozrzucić paseczki sera żółtego.
Ciasto francuskie zwinąć w rulon i posmarować białkiem lub wodą.
Pokroić na plastry ok. 2 cm. Rozłożyć na papierze brytfance wyłożonej papierem do pieczenia (może być ten z ciasta) i piec ok. 15 minut.
Można dowolnie kombinować z farszem – czasem pieczarki mieszam z kapustą robiąc farsz jak do kapuśniaczków.