Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 44
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 44
Składniki
Nożki dokładnie myjemy, wkłAdamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby je tylko przykryć. Gotujemy je na większym ogniu, zeby się zagotowały na chwilkę i wylewamy tą wodę, jeszcze raz je czyścimy i wstawiamy jeszcze raz. Dodajemy warzywa wszystkie i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu (musimy pilnować, żeby sie nie zagotowała galareta). Ja gotuje nóżki 2 dni na takim wolnym ogniu do momentu, aż zobaczę, że sie rozwalają w garnku:):)
Następnie, jak już bedą miękkie, wyciągam je na talerz, a ten wywar przelewam przez sitko do garnka. Obieram dokładnie mięsko z tych nóżek i wkładam do tego oczyszczonego już wywaru, kroje marchewke ugotowaną i czosnek.. Wciskam oprócz tego dodatkowo z 4 ząbki surowego czosnku i chwilkę gotuję.
Tak sporządzoną galaretę przelewam do małych miseczek, czekam aż ostygnie i do lodóki. PYSZNA, POLECAM!!