Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 235
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 235
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Składniki
Nożki dokładnie myjemy, wkłAdamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby je tylko przykryć. Gotujemy je na większym ogniu, zeby się zagotowały na chwilkę i wylewamy tą wodę, jeszcze raz je czyścimy i wstawiamy jeszcze raz. Dodajemy warzywa wszystkie i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu (musimy pilnować, żeby sie nie zagotowała galareta). Ja gotuje nóżki 2 dni na takim wolnym ogniu do momentu, aż zobaczę, że sie rozwalają w garnku:):)
Następnie, jak już bedą miękkie, wyciągam je na talerz, a ten wywar przelewam przez sitko do garnka. Obieram dokładnie mięsko z tych nóżek i wkładam do tego oczyszczonego już wywaru, kroje marchewke ugotowaną i czosnek.. Wciskam oprócz tego dodatkowo z 4 ząbki surowego czosnku i chwilkę gotuję.
Tak sporządzoną galaretę przelewam do małych miseczek, czekam aż ostygnie i do lodóki. PYSZNA, POLECAM!!