Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta z nóżek i golonki

Galareta z nóżek i golonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 7160

Lubie. Danie nie jest skomplikowane, ale trzeba jednak długo poczekać.

Składniki

  • 4 nóżki wieprzowe , 1 mała golonka, pęczek włoszczyzny, liść laurowy , ziele angielskie, 2 ząbki czosnku
  • Szczypta soli i pieprzu, ew. odrobinę majeranku.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galareta z nóżek i golonki

Przygotowanie

  1. Nóżki i golonkę wkładamy do zimnej wody tak , aby przykryła mięso i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny i gotujemy 2 godziny (Ja miałem bardzo małe nóżki). Po tym czasie dodajemy warzywa (jakie chcemy) przyprawy i gotujemy nastepne 2 godziny. W przypadku większych nóżek czas 4 godziny może byc niewystarczający, więc gotujemy trochę dłużej . Dodajemy sól , czosnek i ew. trochę majeranku. Chwilę pozostawiamy w garnku i odcedzamy. Mięso studzimy i obieramy z kostek. Kroimy tak jak uważamy. Kto z Państwa lubi, może również wkroić warzywa. Ostudzoną zalewą zalewamy mięso i zostawiamy w zimnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń